Blogi
»
Nasze najpyszniejsze sałatki - KONKURS!
|
lis 2024
|
|
Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
| | | | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 17-05-2010 09:38
Składniki:
mozzarella
250 g brokułów (w tym 125 g na pesto)
100 g zielonej soczewicy
5 pomidorków czereśniowych
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
szczypta suszonego oregano
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Brokuły myjemy, osuszamy. Rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ponownie odcedzamy. Różyczki brokułowe (125g) wkładamy do blendera, dodajemy obrane w całości ząbki czosnku oraz oliwę. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstej masy. Dodajemy Specialite, suszone oregano oraz pieprz i sól. Miksujemy kilka sekund. Pesto gotowe
- Soczewicę płuczemy dwa razy i gotujemy przez 15-20 minut. Odcedzamy
- Pozostałe brokuły rozkładamy na talerzu sałatkowym,dodajemy umyte i osuszone pomidorki czereśniowe pokrojone na ćwiartki, soczewicę oraz porwaną mozzarellę i podajemy z brokułowym pesto ułożonym na sałatce.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.9 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 17-05-2010 09:34
Składniki:
2 średnie cukinie
3 ząbki czosnku
8 pomidorków czereśniowych
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
3 łyżeczki przyprawy:suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
2 czubate łyżeczki suszonego oregano
sól
pieprz
Przygotowanie:
- W rondelku, na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, gdy zacznie pachnieć dodajemy umytą i obraną, pokrojoną w ukośne plastry cukinię. Dusimy, aż będzie półtwarda.
- Umyte pomidorki czereśniowe kroimy na pół i dodajemy do cukini, przyprawiamy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, oregano oraz solą i pieprzem, mieszamy i dusimy minutę. Podajemy ciepłe.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.8 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 17-05-2010 09:30
Składniki:
100g parmezanu
300g bobu
natka pietruszki
3 ząbki czosnku
garść orzechów włoskich
5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Bób gotujemy i obieramy ze skórek.
- Pesto: w blenderze miksujemy parmezan, natkę, oliwę, sól i pieprz oraz czosnek.
- Bób układamy na talerzu, na nim pesto i orzechy wloskie. Zajadamy z grzaneczką, pycha!
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.7 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku