17 lutego 2010 19:24 | ID: 143735
17 lutego 2010 22:13 | ID: 144014
17 lutego 2010 22:14 | ID: 144015
17 lutego 2010 22:14 | ID: 144016
17 lutego 2010 22:25 | ID: 144032
17 lutego 2010 22:39 | ID: 144037
17 lutego 2010 22:41 | ID: 144040

17 lutego 2010 22:42 | ID: 144041
17 lutego 2010 22:42 | ID: 144042
17 lutego 2010 22:42 | ID: 144043
Zamykam oczy i szybko przechodzę w dół 
17 lutego 2010 22:45 | ID: 144046
pewnie, ze sie podzielę :)
ale jaką smaczną lazanie moje milości ostatnio zrobiło :P - palce lizać :)
17 lutego 2010 22:46 | ID: 144047
17 lutego 2010 22:47 | ID: 144049
17 lutego 2010 22:48 | ID: 144050
17 lutego 2010 22:50 | ID: 144051

Pyszne,sycące:)polecam
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, wylać na sitko żeby odciekły, soku nie wylewać.
Ugotowane ziemniaki zmielić przez maszynkę. Surowe dobrze odcisnąć przez gazę, wymieszać z ugotowanymi, odlać sok ziemniaczany, a krochmal który tam został, dodać do ziemniaków, lekko posolić i wyrobić ciasto, dodać 1 łyżkę ziemniaczanej mąki.
Mięso pokroić na kawałki, ugotować jak na pasztet z warzywami, zmielić przez maszynkę, dodać startą cebulę, sól, pieprz i troszkę roztartego majeranku, jajko, wyrobić farsz.
Formować kartacze jak dłoń, nadziewać mięsem.
Gotować w lekko osolonej wodzie, 20-25 minut.
Polać skwarkami i przesmażoną cebulą.


17 lutego 2010 22:52 | ID: 144053
17 lutego 2010 22:52 | ID: 144054

17 lutego 2010 22:53 | ID: 144056
17 lutego 2010 23:50 | ID: 144098
18 lutego 2010 08:29 | ID: 144156

18 lutego 2010 08:32 | ID: 144161
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!