Barszcz wigilijny - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek

Barszcz wigilijny

4odp.
Strona 1 z 1
Odsłon wątku: 11587
Avatar użytkownika Stokrotka
StokrotkaPoziom:
  • Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
  • Posty: 66136
  • Zgłoś naruszenie zasad
29 listopada 2018, 15:53 | ID: 1437044

Wigilijny barszcz taki prawdziwy, tradycyjny powinien być robiony na zakwasie z domowymi uszkami klejonymi przez damską część rodu. Większość idzie na skróty i kupuje gotowy w kartonie lub w proszku do rozrobienia. Ja chciała by zrobić taki prawdziwy. Myślę że pora byłoby nastawić zakwas buraczany. Może ktoś podpowie jak to zrobić by był najlepszy? Jaki barszcz wigilijny robicie u Was?

Użytkownik usunięty
    1
    • Zgłoś naruszenie zasad
    29 listopada 2018, 17:24 | ID: 1437051

    Ide na latwizne i robie ten z proszku. Pracujac na kuchni gotowalysmy po prostu wywar warzywny i w nim buraki.

    Avatar użytkownika Dunia
    DuniaPoziom:
    • Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
    • Posty: 18894
    2
    • Zgłoś naruszenie zasad
    29 listopada 2018, 17:45 | ID: 1437052

    Mnie najbardziej smakuje barszcz Krakusa w kartonie. Robiłam kiedyś zakwas buraczany i nie smakował mi. Ale uszka, to już sama robię.

    Avatar użytkownika Stokrotka
    StokrotkaPoziom:
    • Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
    • Posty: 66136
    3
    • Zgłoś naruszenie zasad
    30 listopada 2018, 15:59 | ID: 1437109

    Eeeech może to i racja.  I tak tej pracy wszelakiej przed świętami jest. Gotowy uproscilby sprawę 

    Avatar użytkownika KataM
    KataMPoziom:
    • Zarejestrowany: 25.05.2015, 19:30
    • Posty: 211
    4
    • Zgłoś naruszenie zasad
    29 listopada 2020, 14:51 | ID: 1467354

    Skoro w tym roku nigdzie nie jedziemy, barszcz będzie z krakusa, ostatnio testowałam, smakuje jak u mamy. Tylko uszka ulepię sama, mam grzyby zebrane kilka miesięcy temu :)