lasyczna pieczony sernik
Donna Hay
Podstawa:
1/3 szklanki (mielone migdały posiłek migdałów)
3/4 filiżanki mąki pszennej
1/4 filiżanki cukru pudru
90g schłodzonego masła, posiekane
Wypełnienie:
330g ser, zmiękczona
500g świeże ricotta
4 jajka
1 1/3 szklanki cukru pudru
1 łyżka startego skórka z cytryny
1/4 szklanki soku z cytryny
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej
11/2 łyżki wody
Truskawki i maliny, do dekoracji
1. Rozgrzej piekarnik do 150 ° C.
2. Aby bazę, miejsce ziemi migdały, mąkę, cukier i masło do miski. Rub mieszaninę opuszkami palców, aż tworzy grube okruchy.
3. Linia podstawy 20cm cyny formularza wiosny z non-stick papieru do pieczenia. Mieszaninę umieścić bazę w puszce i naciśnij delikatnie palcami, aż do wieczora, a następnie wygładzić grzbietem łyżki. Piec przez 15 minut lub do momentu, złote światło, odstawić.
4. Aby nadzienie, włóż ser, ricotta, jajka, cukier, skórka z cytryny, sok i wanilię w malakserze. Połącz mąki kukurydzianej i wody, aż będzie gładkie i dodać do mieszanki sera. Proces mieszaniny, aż będzie gładkie.
5 Grease boki tortownicy z odrobiną masła, a następnie wlać nadzienie nad podstawy. Dotknij lekko, aby usunąć wszystkie pęcherzyki powietrza. Piec przez 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik i pozostawić ciasto w piekarniku przez 1 godzinę, pozostawiając drzwi zamknięte. Przechowywać w lodówce, aż do ostygnięcia i podawać ze świeżymi jagodami.