Kochani macie swoje popisowe dania w kuchni? Jest coś, co zawsze wyjątkowo smakuje Waszym domownikom i zawsze Wam wychodzi? :)
10 listopada 2013 09:43 | ID: 1039855
Uwielbiam gotować:))I cały czas szukam nowych pomysłów na dania.Mam taki ponad czasowy zestaw o który każdy z rodzinki (nie mieszkają razem z nami) mnie co jakiś czas prosi.
Zupa serowa z pieczarkami i kulkami z mięsa mielonego.
Gołąbki
Sajgonki
Roladki faszerowane szpinakiem,suszonymi pomidorami,pieczarkami i różnymi rodzajami sera.
Papryka faszerowana.
Krem z cukinii
I od niedawna sushi:)).
Ale cały czas się uczę:) Do pieczenia ciast się tylko nie nadaje:) i się tego nie tykam.
A czy ja mogę prosic o przepis na tę zupę serową
10 listopada 2013 10:33 | ID: 1039867
Uwielbiam gotować:))I cały czas szukam nowych pomysłów na dania.Mam taki ponad czasowy zestaw o który każdy z rodzinki (nie mieszkają razem z nami) mnie co jakiś czas prosi.
Zupa serowa z pieczarkami i kulkami z mięsa mielonego.
Gołąbki
Sajgonki
Roladki faszerowane szpinakiem,suszonymi pomidorami,pieczarkami i różnymi rodzajami sera.
Papryka faszerowana.
Krem z cukinii
I od niedawna sushi:)).
Ale cały czas się uczę:) Do pieczenia ciast się tylko nie nadaje:) i się tego nie tykam.
A czy ja mogę prosic o przepis na tę zupę serową
proszę również o ten przepis ...
10 listopada 2013 22:33 | ID: 1040016
Gotuję wywar taki jak do rosołu, na skrzydełkach i udkach z kurczaka, dodaję kostkę rosołową wg uznania. Marchewka pietruszka seler starta na tarce o średnich oczkach, albo pokrojone w małą kosteczkę. Kurczaka wyciągam ma tylko służyć na wywar.
Z mięsa mielonego przyprawionego standardowo pieprzem i solą (jeżeli słabo się formuję daję bułkę tartą) robię małe kuleczki. Kulki dobrze się kręci zmoczonymi dłońmi. Wrzucam do gotującego się wywaru. Pieczarki pokrojone w cienkie paski dodaję jak się ugotują kuleczki.Pieczarki się ugotują i Na koniec odlewam trochę rosołu do miski i daję do niego serki topione "kiełbaski" albo pieczarkowe albo śmietanowe. Mieszam w misce żeby serki się rozpuściły jeżeli jest taka potrzeba dolewam rosołu. Jak serki się rozpuszczą wlewam wszystko do garnka. Całość zagotowuję dodaje śmietany np Łaciata 18%,magi do smaku. Na koniec daję por który wcześniej przesmażam na maśle-daję super posmak. Proporcji dokładnych nie podam bo ja jak ją gotuję to w wielkim garnku tak dla ok 20 osób. Daję wtedy tak 6-8 tych serków, i ok 1 kg mięsa mielonego, i opakowanie pieczarek. Na średni garnek pewnie wyjdzie ze 3 te serki.Bo to One właśnie są głównym składnikiem tej zupy.Mam nadzieję że chociaż trochę przybliżyłam przepis,bo jestem słaba w pisaniu przepisów.serki takie używam są najlepsze
11 listopada 2013 06:59 | ID: 1040021
Gotuję wywar taki jak do rosołu, na skrzydełkach i udkach z kurczaka, dodaję kostkę rosołową wg uznania. Marchewka pietruszka seler starta na tarce o średnich oczkach, albo pokrojone w małą kosteczkę. Kurczaka wyciągam ma tylko służyć na wywar.
Z mięsa mielonego przyprawionego standardowo pieprzem i solą (jeżeli słabo się formuję daję bułkę tartą) robię małe kuleczki. Kulki dobrze się kręci zmoczonymi dłońmi. Wrzucam do gotującego się wywaru. Pieczarki pokrojone w cienkie paski dodaję jak się ugotują kuleczki.Pieczarki się ugotują i Na koniec odlewam trochę rosołu do miski i daję do niego serki topione "kiełbaski" albo pieczarkowe albo śmietanowe. Mieszam w misce żeby serki się rozpuściły jeżeli jest taka potrzeba dolewam rosołu. Jak serki się rozpuszczą wlewam wszystko do garnka. Całość zagotowuję dodaje śmietany np Łaciata 18%,magi do smaku. Na koniec daję por który wcześniej przesmażam na maśle-daję super posmak. Proporcji dokładnych nie podam bo ja jak ją gotuję to w wielkim garnku tak dla ok 20 osób. Daję wtedy tak 6-8 tych serków, i ok 1 kg mięsa mielonego, i opakowanie pieczarek. Na średni garnek pewnie wyjdzie ze 3 te serki.Bo to One właśnie są głównym składnikiem tej zupy.Mam nadzieję że chociaż trochę przybliżyłam przepis,bo jestem słaba w pisaniu przepisów.serki takie używam są najlepsze
dziękuję ....
11 listopada 2013 09:23 | ID: 1040033
Już coś takiegomiałam tylko bez kulek mięsnych. Z mięskiem jest fajniejsze.
11 listopada 2013 19:28 | ID: 1040237
Lubię gotować i piec. Przepis na przepyszny torcik już tu kiedyś wrzucałam no i gulaszówka to zupa którą każdy się u mnie zajada i każdemu smakuje. Do wykwintnych dań zabieram się z rzadka, ale za pierwszym razem praktycznie zawsze mi coś wychodzi, z powtórkami bywa różnie ;)
11 listopada 2013 21:03 | ID: 1040283
U mnie lubią strogonowa i krokiety, kotlety zawsze robię takie inne jakie lubię.
11 listopada 2013 22:30 | ID: 1040317
Mmmmm jakie inspirując eprzepisy! Szczególnie ta zupa serowa! Muszę wypróbować!
12 listopada 2013 09:52 | ID: 1040409
Kamilko dziękuję za przepis ;) Zrobię dzisiaj na kolację :D
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.