6 sierpnia 2014 09:43 | ID: 1136474
Dobry dzień Musztardowcy świętują.
Jak byłam mała jadałam musztardę łyżeczką
6 sierpnia 2014 09:45 | ID: 1136476
Lubię musztardę sarepską :)
6 sierpnia 2014 10:54 | ID: 1136490
Uwielbiam musztardę:) Będę dziś świętować":)
6 sierpnia 2014 15:36 | ID: 1136563
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
6 sierpnia 2014 17:37 | ID: 1136588
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
6 sierpnia 2014 17:39 | ID: 1136589
To ja nie świętuję bo musztardy nie lubię
6 sierpnia 2014 20:50 | ID: 1136632
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
6 sierpnia 2014 20:53 | ID: 1136633
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Musztardę zawsze w domu mamy - tego nie dopisałam... ha ha ha...
7 sierpnia 2014 00:07 | ID: 1136669
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
Żeby było naprawdę po domowemu to nie daję sie gotowej przyprawy tzatziki,tylko doprawiamy solą,pieprzem i ewentulanie sokiem z cytryny.trochę cukru też można dać.
7 sierpnia 2014 08:47 | ID: 1136685
Prawda co piszesz KAMCIA... ale można iść na skróty.. bo czasami taki sosik robimy na działce...
7 sierpnia 2014 09:26 | ID: 1136703
O to zrobię i ja. Co domowe zawsze zdrowsze.
7 sierpnia 2014 19:29 | ID: 1136791
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
Dziękuję za przepis.Brzmi zachęcająco, wedlug mnie może mieć wiele zastosowań np do plackow ziemniaczanych......
7 sierpnia 2014 23:18 | ID: 1136817
O tak do placków też można go dodać zamiast śmietanki...
9 sierpnia 2014 14:16 | ID: 1137179
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...
W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
Dziękuję za przepis.Brzmi zachęcająco, wedlug mnie może mieć wiele zastosowań np do plackow ziemniaczanych......
Już sobie spisałam ale się go naszukałam... zapomiałam gdzie był..
9 sierpnia 2014 14:18 | ID: 1137180
Jest super - polecam... u nas każdy grill z nim jest i idzie jak woda...
9 sierpnia 2014 17:39 | ID: 1137204
Jest super - polecam... u nas każdy grill z nim jest i idzie jak woda...
Dopóki świeże i swoje ogóreczki są.
10 sierpnia 2014 08:11 | ID: 1137233
Zawsze mam musztardę w lodówce - najbardziej lubimy chrzanową .
10 sierpnia 2014 09:04 | ID: 1137244
Jest super - polecam... u nas każdy grill z nim jest i idzie jak woda...
Dopóki świeże i swoje ogóreczki są.
To trzeba korzystać...
10 sierpnia 2014 09:06 | ID: 1137247
Zawsze mam musztardę w lodówce - najbardziej lubimy chrzanową .
U nas też jest zawsze sarepska bo mąż jej używa a ja wolę ketchup...
10 sierpnia 2014 09:16 | ID: 1137255
Najbardziej lubimy z Roleskiego - Jerozolimską i Sarepską. Ja lubię też Francuską :) Zawsze zapas w domu mamy.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.