3 lutego 2010 15:38 | ID: 129983
3 lutego 2010 17:31 | ID: 130029
3 lutego 2010 19:58 | ID: 130130
bardzo bym prosila
3 lutego 2010 20:07 | ID: 130149
3 lutego 2010 20:18 | ID: 130178
3 lutego 2010 20:23 | ID: 130185
3 lutego 2010 20:32 | ID: 130192
3 lutego 2010 22:42 | ID: 130344
3 lutego 2010 22:47 | ID: 130346
3 lutego 2010 23:09 | ID: 130357
sernik z wiśniami
Składniki Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki tortowej 2-3 łyżki kakao 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka stołowa octu Masa serowa: 60 dag zmielonego twarogu 0,5 litra śmietany kremówki 3-4 cukry waniliowe
Do tego: ok. 0,5 litra drylowanych wiśni (z sokiem) 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ciemny biszkopt: Ubić pianę z białek, dodać cukier, dobrze rozmiksować (powinno być lśniące i sztywne). W innej miseczce wymieszać żółta z octem i proszkiem do pieczenia. Wymieszać z ubitymi białkami. Na koniec do masy wsypać przesianą mąkę i kakao i bardzo delikatnie wymieszać. Piec 30 - 40 min w temp. 170-180 stopni Biszkopt przekroić na pół. Z wiśni i soku ugotować gęsty kisiel, dodając 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej (najlepiej rozmieszać ją w małej ilości zimnego soku, aby nie zrobiły się grudki). Uzyskaną masę położyć na dolny biszkopt. Masa serowa: Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukry. Delikatnie wymieszać z twarogiem. Masę serową przełożyć na wiśnie i przykryć drugą połową biszkoptu. Posypać cukrem pudrem. Przepis jest na blaszkę ok.25/40 cm
3 lutego 2010 23:12 | ID: 130358
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.