-
1
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-02-08 11:40:22
8 lutego 2010 11:40 | ID: 134578
gochna a jak nie mam prodiżu bo już nie mam to jakie temperatury w piekarniku są najlepsze i czas pieczenia
-
2
usunięty użytkownik
2010-02-08 14:14:51
8 lutego 2010 14:14 | ID: 134756
myślę że 45 minut w 180 stopniach powinno być ok.
najlepiej sprawdzić patykiem
-
3
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-02-08 14:27:47
8 lutego 2010 14:27 | ID: 134791
Szkoda, że jestem antytalent do pieczenia ciast...
... takie tu fajny przepisiki... a ja nie mogę skorzystać...
-
4
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-02-08 19:10:11
8 lutego 2010 19:10 | ID: 135057
fenks będę w weekend próbować bo w czwartek to tłusty jest i coś strasznie kalorycznego trzeba narobić
-
5
usunięty użytkownik
2010-02-08 19:13:03
8 lutego 2010 19:13 | ID: 135062
jkm napisał 2010-02-08 19:10:11fenks będę w weekend próbować bo w czwartek to tłusty jest i coś strasznie kalorycznego trzeba narobić
no własnie zrobiłabym pączków na czwartek... ale nie wiem, czy w tym miesiącu finansowo mogę sobie na takie wybryki pozwolić... raczej nie... a poza tym idzie wiosna i trzeba zadbać o figurkę
-
6
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-02-08 19:21:43
8 lutego 2010 19:21 | ID: 135065
no to zrób ciasteczka piwne niedrogo wychodzą i są mniej kaloryczne
mąka, margaryna i piwo a cukier puder do posypania taka lepsza wersja chruściku bo to się piecze
-
7
usunięty użytkownik
2010-02-08 22:15:12
8 lutego 2010 22:15 | ID: 135273
ha! przepisik skopiowany, wszystko co potrzebne w domu posiada. Rozpieszczone towarzystwo moje domaga mi się ciasta w środku tygodnia. Niech im świeci:) Piekę jutro.
-
8
usunięty użytkownik
2010-02-08 22:16:17
8 lutego 2010 22:16 | ID: 135276
marteczka napisał 2010-02-08 22:15:12ha! przepisik skopiowany, wszystko co potrzebne w domu posiada. Rozpieszczone towarzystwo moje domaga mi się ciasta w środku tygodnia. Niech im świeci:) Piekę jutro.
Rano pakuję się w pociąg i przybywam...
-
9
usunięty użytkownik
2010-02-08 22:19:12
8 lutego 2010 22:19 | ID: 135282
super! jakiś ekspresssss chyba będzie o 4.52:)
-
10
usunięty użytkownik
2010-02-09 10:09:50
9 lutego 2010 10:09 | ID: 135749
marteczka napisał 2010-02-08 22:19:12super! jakiś ekspresssss chyba będzie o 4.52:)
proszę relację z przebiegu pałaszowania oraz wrażenia zapachowo-smakowe.
-
11
usunięty użytkownik
2010-02-09 11:36:58
9 lutego 2010 11:36 | ID: 135939
gochna napisał 2010-02-09 10:09:50 proszę relację z przebiegu pałaszowania oraz wrażenia zapachowo-smakowe.
Gocha powiedz mi tylko, czy mam się stresować brakiem stożka, tego co się go w środek baby wciska?
-
12
usunięty użytkownik
2010-02-09 11:41:12
9 lutego 2010 11:41 | ID: 135949
ktoś kiedyś pisał o słoiku wkładanym w srodek. Pomocy!!!nie pęknie taki pusty słoik?
-
13
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-02-09 11:45:33
9 lutego 2010 11:45 | ID: 135954
a masz może taki kubeczek aluminiowy albo malutki rondelek na kawę
-
14
usunięty użytkownik
2010-02-09 11:46:08
9 lutego 2010 11:46 | ID: 135956
Marta w zasadzie możesz bez stożka upiec. po prostu babka będzie ciut niższa i pełna (moja czasem tak duża wyrasta że się pokrywą prodiżu przypala).
-
15
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-02-09 11:46:13
9 lutego 2010 11:46 | ID: 135957
albo kubek może taki stożkowaty
-
16
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-02-10 11:36:05
10 lutego 2010 11:36 | ID: 137039
jest wyjęta z pieca polukrowana przepyszna zjadłam to co mi wypłynęło i się upiekło
http://familie.pl/Galerie/Zdjecia/comment.php?id=5232