-
1
usunięty użytkownik
2011-12-04 16:41:11
4 grudnia 2011 16:41 | ID: 695817
Anulka, moze faszerowane? odcinasz nózki z nich i serka robisz farsz:) Doprawiasz, do piekarnika i mniam mniam :) Ciocia dodaje bułke tarta
Jak mi zostaja, to kroje w plasterki i zamrażam :) Mam potem do sosu albo do pizzy:)
-
2
usunięty użytkownik
2011-12-04 16:58:38
4 grudnia 2011 16:58 | ID: 695819
JUICYfruit s (2011-12-04 16:41:11)
Anulka, moze faszerowane? odcinasz nózki z nich i serka robisz farsz:) Doprawiasz, do piekarnika i mniam mniam :) Ciocia dodaje bułke tarta
Jak mi zostaja, to kroje w plasterki i zamrażam :) Mam potem do sosu albo do pizzy:)
Brzmi ciekawie :)
-
3
aga_8666
Zarejestrowany: 15-02-2011 19:08 .
Posty: 5072
2011-12-04 17:05:07
4 grudnia 2011 17:05 | ID: 695820
Ja zaś lubie panierowane i smażone na oleju, panierka taka jak do kotletów, jajko i bułka. mniam.
-
4
aga_8666
Zarejestrowany: 15-02-2011 19:08 .
Posty: 5072
2011-12-04 17:05:40
4 grudnia 2011 17:05 | ID: 695821
JUICYfruit s (2011-12-04 16:41:11)
Anulka, moze faszerowane? odcinasz nózki z nich i serka robisz farsz:) Doprawiasz, do piekarnika i mniam mniam :) Ciocia dodaje bułke tarta
Jak mi zostaja, to kroje w plasterki i zamrażam :) Mam potem do sosu albo do pizzy:)
Robiłam kiedyś faszerowane i rownie są dobre.
-
5
usunięty użytkownik
2011-12-04 19:19:20
4 grudnia 2011 19:19 | ID: 695884
aga_8666 (2011-12-04 17:05:40)
JUICYfruit s (2011-12-04 16:41:11)
Anulka, moze faszerowane? odcinasz nózki z nich i serka robisz farsz:) Doprawiasz, do piekarnika i mniam mniam :) Ciocia dodaje bułke tarta
Jak mi zostaja, to kroje w plasterki i zamrażam :) Mam potem do sosu albo do pizzy:)
Robiłam kiedyś faszerowane i rownie są dobre.
teżrobię faszerowane mięsem mielonym, pychota
-
6
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2011-12-04 19:26:53
4 grudnia 2011 19:26 | ID: 695887
Można zamrozić.
Zrób leczo lub duszone na patelni z cebulką i w śmietanie.
Koleżanka dodawała do mielonych ale mnie nie podchodzą.
Hmm a może krokiety, mogły by być na swięta.
-
7
usunięty użytkownik
2011-12-04 20:22:34
4 grudnia 2011 20:22 | ID: 695932
Aniu, polecam pyyyyszne tzw: paszteciki, chociaż z pasztetem nie mają nic wspólnego. Zaraz zamieszczę przepis, można je wcinac na zimno lub na ciepło, wyśmienicie smakują do barszczu :)
-
8
usunięty użytkownik
2011-12-04 20:33:44
4 grudnia 2011 20:33 | ID: 695939
Możesz jeszcze zrobic je jako dodatek do obiadu np: pokroic pieczarki w paski, kostkę jak uważasz do tego 1-2 cebulę pokroic w kostkę, dodac łyżeczkę oliwy, soli i pieprzu, dusic ok.15 min i gotowe ;)
-
9
Sylwiaws
Zarejestrowany: 15-12-2009 23:07 .
Posty: 4215
2011-12-04 21:23:15
4 grudnia 2011 21:23 | ID: 695964
Sałatkę. Ugotowane pieczarki z porem, jajkiem i majonezem.Trochę przypraw i pychotka.
Ostatnio edytowany: 04-12-2011 21:24, przez: Sylwiaws
-
10
usunięty użytkownik
2011-12-04 23:30:49
4 grudnia 2011 23:30 | ID: 696032
emka1007 (2011-12-04 19:19:20)
aga_8666 (2011-12-04 17:05:40)
JUICYfruit s (2011-12-04 16:41:11)
Anulka, moze faszerowane? odcinasz nózki z nich i serka robisz farsz:) Doprawiasz, do piekarnika i mniam mniam :) Ciocia dodaje bułke tarta
Jak mi zostaja, to kroje w plasterki i zamrażam :) Mam potem do sosu albo do pizzy:)
Robiłam kiedyś faszerowane i rownie są dobre.
teżrobię faszerowane mięsem mielonym, pychota
Ale mi smaka narobiłyście:))
aga_8666 (2011-12-04 17:05:07)
Ja zaś lubie panierowane i smażone na oleju, panierka taka jak do kotletów, jajko i bułka. mniam.
Muszę wypróbować:))
-
11
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2013-04-24 17:10:05
24 kwietnia 2013 17:10 | ID: 952132
Przypominam watek:)
Czym mozna jeszcze faszerować pieczarki? Podpowiedzcie, bo mam pół kg i chciałabym coś z nich wytworzyć, a pomysłów brak.
-
12
usunięty użytkownik
2013-04-24 17:14:32
24 kwietnia 2013 17:14 | ID: 952138
ja pieczarki panieruje w jajku i bulce i tak smaze :) sa pycha....
a co jeszcze? pizza :)
-
13
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2013-04-24 17:18:03
24 kwietnia 2013 17:18 | ID: 952142
dpczajkows cy (2013-04-24 17:14:32)
ja pieczarki panieruje w jajku i bulce i tak smaze :) sa pycha....
a co jeszcze? pizza :)
Może i ja tak zrobię? Gotujesz najpierw pieczarki, czy surowe tak smażysz?
-
14
Kamila2010
Zarejestrowany: 14-06-2010 23:25 .
Posty: 10745
2013-04-24 17:19:39
24 kwietnia 2013 17:19 | ID: 952146
dpczajkows cy (2013-04-24 17:14:32)
ja pieczarki panieruje w jajku i bulce i tak smaze :) sa pycha....
a co jeszcze? pizza :)
uwielbiam takie pieczarki,czasem dodaję jeszcze mięsa mielonego.
-
15
usunięty użytkownik
2013-04-24 17:22:24
24 kwietnia 2013 17:22 | ID: 952151
oooo tez tak robie :) pyszne sa, niby takie banalne.
-
16
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2013-04-24 18:07:48
24 kwietnia 2013 18:07 | ID: 952158
mięso miellone mieszam z drobno pokrojoną cebulką , doprawiam czerwonym Delicatem , panieruję w jajku i tartej bułce , smażę na oleju . Są pyszne ...
-
17
usunięty użytkownik
2013-04-24 18:12:30
24 kwietnia 2013 18:12 | ID: 952159
papryka faszerowana mieskiem mielonym z pieczarkami i cebulka, ja uwieliam tez jajka faszerowane zoltkiem zmieszanym z majonezem i pieczarkami.
-
18
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2013-04-24 19:25:01
24 kwietnia 2013 19:25 | ID: 952207
A robicie salatkę z pieczarek?
Obgotowane pieczarki kroimy, dodajemy pokrojone jajka na twardo , starty żółty ser i pokrojoną cebulkę albo szczypior. Dodajemy majonez , sól i pieprz.
Ja uwielbiam tę sałatkę.
-
19
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2013-04-24 19:26:56
24 kwietnia 2013 19:26 | ID: 952209
Dunia (2013-04-24 19:25:01)
A robicie salatkę z pieczarek?
Obgotowane pieczarki kroimy, dodajemy pokrojone jajka na twardo , starty żółty ser i pokrojoną cebulkę albo szczypior. Dodajemy majonez , sól i pieprz.
Ja uwielbiam tę sałatkę.
ja zamiast cebulki dodaję pokrojoną drobno białą część pora . Lubimy taką sałatkę ...
-
20
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2013-04-24 20:01:38
24 kwietnia 2013 20:01 | ID: 952215
Dunia (2013-04-24 19:25:01)
A robicie salatkę z pieczarek?
Obgotowane pieczarki kroimy, dodajemy pokrojone jajka na twardo , starty żółty ser i pokrojoną cebulkę albo szczypior. Dodajemy majonez , sól i pieprz.
Ja uwielbiam tę sałatkę.
Jutro taką zrobię:) Dzięki Wandeczko za przepis:)