jakos zbytnio nie ciagneło mnie do zakupu ,,Pomysł na....Papirus,,
ale kupiłam , zrobiłam i ........ normalnie niebo w gębie...
polecam Wam...
30 grudnia 2012 20:03 | ID: 884932
Oooo łosos pycha. No mój mąż uwielbia karkówkę. Nie wiem sama. Poczekam moze ktos próbował robic karkówe w papirusie...
mój mąż nie jada drobiu . Myślałam , by ten pomysł wykorzystać do schabu . Ciekawe , czy się uda ...
30 grudnia 2012 20:06 | ID: 884939
Nie, nie, nie.. Kupilam, zjadlam, ale.. jest jakas przyprawa, ktora mi tam nie pasuje.
Ale za to bede robila sama w domu, ze swoimi przyprawami :)
A myślałam,że tylko mi nie pasuje ten smak.
30 grudnia 2012 20:07 | ID: 884940
No ciekawe...ja mysle o tej kakrówce, jakbym ją ubiła na 2cm i smazyła dłuzej kontrolujac te przyprawy to czy taka cienka nie bedzie sucha i twarda?
30 grudnia 2012 20:56 | ID: 885001
Czytam w necie i w tym papirusie to cuda mozna robic. Pomijając wspomniane tu ryby to ludzie zapiekaja np. ryż czy grzanki czy mielone.
1 stycznia 2013 16:00 | ID: 886166
własnie robie ten z papryka;-)
1 stycznia 2013 17:08 | ID: 886214
Moje spostrzeżenia:
Winiary:
Oba rodzaje są dobre. Pierś wkłada się w złożony pergamin, przez co soki z mięsa czasem uciekają na patelnię i się przypalają.
Knorr:
Próbowałam jeden - był ostry i bez soli. Za to w opakowaniu jest 5 torebek. Mięsko można w nie włożyć i zawinąć, przez co cała zawartość się nie wylewa. Dużym plusem jest to że marynatę robi się osobno i dopiero wkłada do torebki.
My dziś na kolację będziemy robili. Kupiłam ten z Knorra - wykorzystam tylko torebki, marynatę zrobię sama, taką jak lubimy.
Szkoda że nigdzie nie można dostać tych torebek luzem (na opakowaniu jest napisane, że są to torebki "Jana Niezbędnego") ale już w kilku dużych marketach szukałam i nie ma.
Pewnie też niedługo zrobię w takiej torebce łososia.
1 stycznia 2013 21:43 | ID: 886529
Kiedyś robiłam taki i baaardzo nam smakował
1 stycznia 2013 21:46 | ID: 886531
Czytam w necie i w tym papirusie to cuda mozna robic. Pomijając wspomniane tu ryby to ludzie zapiekaja np. ryż czy grzanki czy mielone.
ooo z mielonym i ja sprobuje
1 stycznia 2013 21:52 | ID: 886533
ja tez robilam jakis czas temu ten z czosnkiem..pycha
1 stycznia 2013 22:55 | ID: 886546
Moje spostrzeżenia:
Winiary:
Oba rodzaje są dobre. Pierś wkłada się w złożony pergamin, przez co soki z mięsa czasem uciekają na patelnię i się przypalają.
Knorr:
Próbowałam jeden - był ostry i bez soli. Za to w opakowaniu jest 5 torebek. Mięsko można w nie włożyć i zawinąć, przez co cała zawartość się nie wylewa. Dużym plusem jest to że marynatę robi się osobno i dopiero wkłada do torebki.
My dziś na kolację będziemy robili. Kupiłam ten z Knorra - wykorzystam tylko torebki, marynatę zrobię sama, taką jak lubimy.
Szkoda że nigdzie nie można dostać tych torebek luzem (na opakowaniu jest napisane, że są to torebki "Jana Niezbędnego") ale już w kilku dużych marketach szukałam i nie ma.
Pewnie też niedługo zrobię w takiej torebce łososia.
Ja też szukałam u siebie w marketach samych torebek,ale nie znalazłam,a szkoda bo też wolę po swojemu marynować.
1 stycznia 2013 23:10 | ID: 886549
Zrobiłam dziś w swojej marynacie i wyszły przepyszne. W opakowaniu Knorr-a jest 5 torebek, przyprawy wyrzucam a wykorzystuję same torebki. Dobrze że nie zrobili ich tak samo jak Winiary z przyprawami w środku.
2 stycznia 2013 09:54 | ID: 886611
Próbowałam - smaczny!
2 stycznia 2013 09:58 | ID: 886614
Próbowaliśmy i Knorr i Winiary i oba nam smakują - zawsze to jakaś odmiana, ale może rzeczywiście warto wypróbować smażenie w nich np mielonych ?
19 lutego 2013 16:34 | ID: 913714
Dzisiaj zrobilam ten z papryka i smakowalo mi,ciekawe czy mezowi przypadnie do gustu....
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.