-
1
Malwina.
Zarejestrowany: 18-04-2012 17:23 .
Posty: 3153
2012-12-02 12:01:29
2 grudnia 2012 12:01 | ID: 871991
ja robię około 15 minut. przy temp 140 stopni.
-
2
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2012-12-02 12:02:30
2 grudnia 2012 12:02 | ID: 871992
nigdy nie robiłam bezów ...
-
3
Paulqa
Zarejestrowany: 24-08-2011 15:04 .
Posty: 14675
2012-12-02 12:33:01
2 grudnia 2012 12:33 | ID: 872013
-
4
usunięty użytkownik
2012-12-02 12:58:59
2 grudnia 2012 12:58 | ID: 872020
Też mam białko w lodówce , może zrobię takie bezy Nigdy nie robiłam
-
5
Guśka
Zarejestrowany: 10-01-2010 15:35 .
Posty: 7481
2012-12-02 13:04:41
2 grudnia 2012 13:04 | ID: 872022
nigdy nie robiłam...wiec niestety nie pomogę....
-
6
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-12-02 13:23:59
2 grudnia 2012 13:23 | ID: 872031
Bezy wyszły:) Są troszkę za suche, bo ja wolę takie ciągnące w środku:) Ale właśnie wynalazłam w necie, że jesli chce się takei bezy to tr\zeba piec je przy lekko uchylonych drtzwiach piuekarnika;)))
-
7
Malwina.
Zarejestrowany: 18-04-2012 17:23 .
Posty: 3153
2012-12-02 13:28:05
2 grudnia 2012 13:28 | ID: 872041
Sonia (2012-12-02 13:23:59)
Bezy wyszły:) Są troszkę za suche, bo ja wolę takie ciągnące w środku:) Ale właśnie wynalazłam w necie, że jesli chce się takei bezy to tr\zeba piec je przy lekko uchylonych drtzwiach piuekarnika;)))
też lubię takie ciągnące, ale nigdy mi jeszcze takie nie wyszły a zawsze mam uchylony:)
-
8
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-12-02 13:28:58
2 grudnia 2012 13:28 | ID: 872042
Malwina. (2012-12-02 13:28:05)
Sonia (2012-12-02 13:23:59)
Bezy wyszły:) Są troszkę za suche, bo ja wolę takie ciągnące w środku:) Ale właśnie wynalazłam w necie, że jesli chce się takei bezy to tr\zeba piec je przy lekko uchylonych drtzwiach piuekarnika;)))
też lubię takie ciągnące, ale nigdy mi jeszcze takie nie wyszły a zawsze mam uchylony:)
Ja nie wiedziałam o tym, że ma być uchylony:((( Zresztą po raz pierwszy bezy robiłam:))()
-
9
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2012-12-02 13:32:26
2 grudnia 2012 13:32 | ID: 872047
jeszcze nie robiłam sama bez.
-
10
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-12-02 13:33:26
2 grudnia 2012 13:33 | ID: 872049
monaaa71 (2012-12-02 13:32:26)
jeszcze nie robiłam sama bez.
Mi zostały białka, więc spróbowałam:) I wyszły nawet... Chłopaki wcinają, bo ja nie przepadam:)))
-
11
Artika
Zarejestrowany: 18-09-2012 16:39 .
Posty: 4749
2012-12-02 13:47:11
2 grudnia 2012 13:47 | ID: 872053
Ja narazie nie mam zbędnych białek, ale też bym chętnie zrobiła, bo bardzo lubię, ale właśnie nie takie ciągnące w środku tylko suchutkie kruche, a nigdy mi takie nie wyszły i nie wiem jak piec żeby były kruchutkie w środku....
-
12
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-12-02 14:17:44
2 grudnia 2012 14:17 | ID: 872070
a ja białaka ostatnio wylałam....
-
13
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2012-12-02 14:22:26
2 grudnia 2012 14:22 | ID: 872075
Alina63 (2012-12-02 12:02:30)
nigdy nie robiłam bezów ...
Też nie...
-
14
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2012-12-02 14:47:52
2 grudnia 2012 14:47 | ID: 872094
myślę , by na święta zrobić biszkopt z jakimś kremem i dać w środek warstwę bezową ....
-
15
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2012-12-02 16:09:49
2 grudnia 2012 16:09 | ID: 872134
Sonia (2012-12-02 13:28:58)
Malwina. (2012-12-02 13:28:05)
Sonia (2012-12-02 13:23:59)
Bezy wyszły:) Są troszkę za suche, bo ja wolę takie ciągnące w środku:) Ale właśnie wynalazłam w necie, że jesli chce się takei bezy to tr\zeba piec je przy lekko uchylonych drtzwiach piuekarnika;)))
też lubię takie ciągnące, ale nigdy mi jeszcze takie nie wyszły a zawsze mam uchylony:)
Ja nie wiedziałam o tym, że ma być uchylony:((( Zresztą po raz pierwszy bezy robiłam:))()
Czytałam kiedyś że jak się chce mieć kruche bezy to daje się 10 dkg cukru na białko a jak się da mniej to wychodzą ciągnące, Ja kiedyś robiłam to wyszły mi fajne suche a na drugi dzień nawilgły ale też były dobre,
-
16
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-12-02 17:02:35
2 grudnia 2012 17:02 | ID: 872140
Moje bezy już się kończą:) Wczoraj w faworki strzeliło a dziś w bezy:) Więc chyba są dobre:))
-
17
dagmaruffka
Zarejestrowany: 19-03-2012 16:52 .
Posty: 17675
2012-12-02 17:33:58
2 grudnia 2012 17:33 | ID: 872160
nigdy nie robilam, ale przymierzam sie pomalu :)
-
18
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-12-02 19:54:25
2 grudnia 2012 19:54 | ID: 872233
dagmaruffk a (2012-12-02 17:33:58)
nigdy nie robilam, ale przymierzam sie pomalu :)
Ja się wyrobię w tygodniu, to zrobię znów:)))
-
19
yustyna82
Zarejestrowany: 27-09-2012 12:13 .
Posty: 393
2013-07-07 13:40:09
7 lipca 2013 13:40 | ID: 984097
Sama jeszcze nie robiłam, a muszę spróbować. W restauracji bardzo mi smakowały z kremem (chyba z mascarpone i bitej śmietany, może z żółtkami?) z malinami. Ależ to było smakowite! Na samo wspomnienie leci ślinka!
-
20
usunięty użytkownik
2013-07-07 18:47:25
7 lipca 2013 18:47 | ID: 984165
nigdy nie robilam,ale jak tak czytam to nabieram checi :) jak zostana bialka po koglu-moglu Kuby to chyba sie skusze i zrobie :)