Kupiłam ładny kawałek i zamarzyło mi się zrobić coś z niego ciekawego. Pieczony mocno wysycha, do wędzenia za mało..a chciałabym tak coś na kanapki by się nadawało? Szukam jakiegoś ciekawego pomysłu na schab. Podzielcie się ciekawym przepisem?
10 kwietnia 2017 10:17 | ID: 1374635
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
10 kwietnia 2017 10:37 | ID: 1374650
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
A w zalewie nie trzymasz?
10 kwietnia 2017 10:39 | ID: 1374651
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
A w zalewie nie trzymasz?
Nie. Polewam obficie oliwa z oliwek. Ale mozna i w zalewie, to ,,wciagnie,, w miesko.
10 kwietnia 2017 10:40 | ID: 1374653
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
A w zalewie nie trzymasz?
Nie. Polewam obficie oliwa z oliwek. Ale mozna i w zalewie, to ,,wciagnie,, w miesko.
Szynki tak robię.. ale schab bardziej suchy, znaczy chudy..
10 kwietnia 2017 10:40 | ID: 1374655
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
A w zalewie nie trzymasz?
W zalewie raczej do wędzenia się trzyma...
10 kwietnia 2017 10:41 | ID: 1374657
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
A w zalewie nie trzymasz?
Nie. Polewam obficie oliwa z oliwek. Ale mozna i w zalewie, to ,,wciagnie,, w miesko.
Szynki tak robię.. ale schab bardziej suchy, znaczy chudy..
Mozna boczkiem oblozyc na czas pieczenia.
10 kwietnia 2017 10:42 | ID: 1374658
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
A w zalewie nie trzymasz?
W zalewie raczej do wędzenia się trzyma...
No raczej.. ja czasem i tak trzymam jak grubszy kawałek aby dobrze przeszło, potem tylko w przyprawach leży..
10 kwietnia 2017 10:44 | ID: 1374662
Można też gotowany,tzn bardziej parzony. Zostawić w marynacie,obsmażyć. Wodę zagotować z przyprawami,włożyć schab i gotować ok 15minut,zostawić w tej wodzie do wystudzenia a potem wszystko powtórzyć raz jeszcze. Na pewno będzie soczysty.
10 kwietnia 2017 10:50 | ID: 1374664
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
Ja pieke tez w rekawie, jest mniej suchy, jak ktos chce bardziej soczyste miesko to karkowka jest idealna do pieczenia, znacznie smaczniejsza prez to ze ma wiecej tluszczu. Ja polewam olejem obsypuje przyprawami, dodaje troche wina wytrawnego czerwonego i tak zaprawione miesko zostawiam w lodowce na noc a potem pieke, mozna tez nadziac sliwkami suszonymi,
10 kwietnia 2017 11:16 | ID: 1374674
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
Ja pieke tez w rekawie, jest mniej suchy, jak ktos chce bardziej soczyste miesko to karkowka jest idealna do pieczenia, znacznie smaczniejsza prez to ze ma wiecej tluszczu. Ja polewam olejem obsypuje przyprawami, dodaje troche wina wytrawnego czerwonego i tak zaprawione miesko zostawiam w lodowce na noc a potem pieke, mozna tez nadziac sliwkami suszonymi,
Ja nadziewam czosnkiem, ale nie za duzo, tylko dla zapachu...
20 kwietnia 2017 08:59 | ID: 1376325
Ja czasami robie w rekawie, w piekarniku. Nacieram przyprawami, czasem tez ,,napikuje,, czosnkiem. Nacieram oliwa, i zostawiam na noc. Na drugi dzien pieke w rekawie, ale pieke powoli a dluzej. Wtedy schab tak nie wyschnie.
Ja pieke tez w rekawie, jest mniej suchy, jak ktos chce bardziej soczyste miesko to karkowka jest idealna do pieczenia, znacznie smaczniejsza prez to ze ma wiecej tluszczu. Ja polewam olejem obsypuje przyprawami, dodaje troche wina wytrawnego czerwonego i tak zaprawione miesko zostawiam w lodowce na noc a potem pieke, mozna tez nadziac sliwkami suszonymi,
Dałam duzo przypraw w sumie winko tez jest fajną przyprawą, zrobię tak kolejnym razem
9 maja 2017 18:02 | ID: 1379057
Schab zapiekany w śmietanie z pieczarkami, mniam :)
9 maja 2017 18:19 | ID: 1379072
Schab zapiekany w śmietanie z pieczarkami, mniam :)
OOo ale to chyba takie obiadowe danie..? Też się przyda.
To tak w całości się piecze czy pokrojone porcje? Przyprawy jakieś?
4 lipca 2017 22:54 | ID: 1387255
Ja lubię schab z śliwką w piekarniku, nadziewma go śliwką czasem jeszcze mięsem mielonym z pietruszką i smakuje pysznie.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.