-
1
usunięty użytkownik
2010-06-10 13:18:48
10 czerwca 2010 13:18 | ID: 225810
Lubię - ale jakoś nie za często robię.
-
2
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-06-10 13:20:16
10 czerwca 2010 13:20 | ID: 225811
Nie przepadam ale zjem...sama nigdy ich nie robiłam! Owoce morza odpadają!
-
3
usunięty użytkownik
2010-06-10 13:53:02
10 czerwca 2010 13:53 | ID: 225845
Sajgonki w moim wykonaniu bardziej przypominają gołąbki, bo robię je z mięsa mielonego i ryżu z dodatkiem grzybków mun. Zawijam oczywiście w papier ryżowy. Pychotka !
-
4
usunięty użytkownik
2010-06-10 13:56:19
10 czerwca 2010 13:56 | ID: 225849
pchelka napisał 2010-06-10 13:53:02 Sajgonki w moim wykonaniu bardziej przypominają gołąbki, bo robię je z mięsa mielonego i ryżu z dodatkiem grzybków mun. Zawijam oczywiście w papier ryżowy. Pychotka !
Niegłupi przepis. Skorzystam.
-
5
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-06-10 13:56:53
10 czerwca 2010 13:56 | ID: 225850
Lubię ale ich nie robię... córcia ostatnio robiła i suuper były... mniam...

-
6
usunięty użytkownik
2010-06-10 13:57:08
10 czerwca 2010 13:57 | ID: 225851
Babcia Ali napisał 2010-06-10 13:56:19pchelka napisał 2010-06-10 13:53:02 Sajgonki w moim wykonaniu bardziej przypominają gołąbki, bo robię je z mięsa mielonego i ryżu z dodatkiem grzybków mun. Zawijam oczywiście w papier ryżowy. Pychotka !
Niegłupi przepis. Skorzystam.
W końcu na coś się przydałam

-
7
sysia12
Zarejestrowany: 10-05-2010 14:32 .
Posty: 4439
2010-06-10 15:19:24
10 czerwca 2010 15:19 | ID: 225915
lubie ale dawno ich nie jadłam
-
8
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-06-10 15:28:27
10 czerwca 2010 15:28 | ID: 225921
Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam

ktoś powie co to i z czym się je ;)
-
9
usunięty użytkownik
2010-06-10 15:30:25
10 czerwca 2010 15:30 | ID: 225923
Przepisy jak widać są różne, ale podstawą jest papier ryżowy. Ja podaję z surówką
-
10
usunięty użytkownik
2010-07-23 19:22:10
23 lipca 2010 19:22 | ID: 256941
brdzo lubie sajonki. nigdy jednak ich nie robilam bo nie mam przepisu

-
11
usunięty użytkownik
2010-07-23 19:29:33
23 lipca 2010 19:29 | ID: 256951
To nic trudnego. Przygotować trzeba nadzienie, takie jak lubisz. Papier ryżowy moczysz pędzelkiem maczanym w wodzie. Robi się elastyczny . Zawijasz tak jak krokiety i smażysz w głębokim tłuszczu. Podajesz sos słodko kwaśny. Wersja elegancka: usmażone zawijasz w małe liście sałaty ze świeżą miętą i maczasz w sosie. Tak podane jadłam w chińskiej restauracji w Paryżu.
-
12
usunięty użytkownik
2010-07-23 19:33:06
23 lipca 2010 19:33 | ID: 256954
Odpowiedź na #11
dziekuje za podpowiedz

rzeczywiscie nie trudne
-
13
usunięty użytkownik
2010-07-23 19:35:56
23 lipca 2010 19:35 | ID: 256956
Wczoraj miałam papier ryżowy w dłoniach, obejrzałam z każdej strony i odłożyłam, bo nie wiedziałam co z nim zrobić. Przeczytałam przepis na opakowaniu, ale żadne z tych składników nie były akurat dostępne. Wersja na gołąbka bardzo mi się podoba.
-
14
usunięty użytkownik
2010-07-23 19:41:47
23 lipca 2010 19:41 | ID: 256965
AlusiaSz napisał 2010-07-23 19:35:56 Wczoraj miałam papier ryżowy w dłoniach, obejrzałam z każdej strony i odłożyłam, bo nie wiedziałam co z nim zrobić. Przeczytałam przepis na opakowaniu, ale żadne z tych składników nie były akurat dostępne. Wersja na gołąbka bardzo mi się podoba.
My smażymy mrożoną chińszczyznę. Ale jednak najlepsze są ze świeżych drobno pokrojonych warzyw usmażonych krótko .
-
15
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2010-07-23 21:32:02
23 lipca 2010 21:32 | ID: 257032
Kiedyś przez przypadek kupiłam papier ryżowy i już wiem co z nim zrobię. Dzięki Pani Wandziu!

-
16
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-07-24 00:04:22
24 lipca 2010 00:04 | ID: 257102
Robiłam ostatnio ale ..z paczki, córka mnie w nie zaopatrzyła a ja o nich... zapomniałam...

-
17
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-07-24 06:18:43
24 lipca 2010 06:18 | ID: 257110
czerwona panienka napisał 2010-06-10 15:28:27Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam

ktoś powie co to i z czym się je ;)
i ja nie jadłam i nie robiłam...
-
18
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-07-24 07:42:45
24 lipca 2010 07:42 | ID: 257128
jadłam kiedyś w chińskiej restauracji w Warszawie , nawet mi smakowały . Sama nigdy nie robiłam , ale teraz nabrałam na nie ochoty ...