Rosół z tajską nutką. - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Rosół z tajską nutką.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 ćwiartki kurczaka
3 małe marchewki
1 mała pietruszka
1/4 selera
zielona część z pora
2 gałązki selera naciowego
1/4 małej białej kapusty kapusty ( może być sałata lodowa)
kawałek 3 cm imbiru
mały kawałeczek czerwonego chili
ziele angielskie, liść laurowy, ziarna czarnego pieprzu, starta gałka muszkatołowa, nasiona kolendry.
Makaron sojowy ( można zastąpić dobrym europejskim - nitki cieniutkie )
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotować bulion z warzyw , mięsa i przypraw, Z dodatkiem imbiru i chili.
Od momentu zawrzenia zmniejszyć moc i gotować na małym ogniu około 3 godzin. Sól dodaję na początku gotowania. 
Bulion przecedzić przez gęste sito. W razie potrzeby dodać wrzącej wody i soli. Zagotować na wolnym ogniu. 
Makaron ugotować i rozlożyć na talerze lub miseczki. Zalać gorącym bulionem i posypać posiekanymi grubo listkami kolendry. Właśnie kolendra w połączeniu z imbirem i chili daje niepowtarzalny smak .
A z mięska i warzyw robimy inne danie. Ale o tym innym razem.
 
Smacznego!!!
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.