1/2 op. makaron spagetti,
    1/2 kg mięso mielone wieprzowe,
    1 szt. cebula,
    2 szt. pomidor,
    1 łyżka przecier pomidorowy,
    1 łyżeczka papryka,
    1 szczypta pieprz,
    1 łyżeczka bazylia,
    1 łyżeczka oregano,
    Sól,
    2 łyżki ser żółty starty gouda,
    1 łyżka tłuszcz do smażenia,
    1 sztuka kostka rosołowa
Makaron ugotować i odcedzić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,wkruszyć kostkę rosołową i podsmażyć drobno posiekaną cebulkę.
Dodać mielone mięso i dokładnie mieszać,zeby nie utworzyły się duże grudki.
Podlać wodą i dusic pod przykryciem ok. 15 min.
Po tym czasie dodać pokrojone,obrane ze skórki pomidory oraz zioła i przyprawy,poddusić kilka minut.
Sporządzić mieszankę przygotowaną z pół szklanki wody,łyżki mąki oraz przecieru pomidorowego.
Dodać do mięsa i zagotować.
Sos mięsny wyłozyć na ugotowany makaron,posypać startym,. żółtym serem