bietka rozsmakował(a) się w tym!
Makaron literki gotujemy w osolonej wodzie. Hartujemy w zimnej wodzie i odstawiamy.
Marchewkę kroimy na ćwiartki i potem na plasterki, pora kroimy w półplasterki, selera kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy warzywa pokrojone i groszek zielony, do tego dajemy liście laurowe, ziele angielskie i sól. Gotujemy na małym ogniu niecałą godzinę.
Parówki kroimy na małe kawałki i z jednej strony rozcinamy je na cztery części.
Przed końcem gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Jak zakipi dodajemy parówki, jeszcze chwilę gotujemy. Zdejmujemy zupę z ognia, wsypujemy makaron literki i od razu podajemy do spożycia.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.