Zapiekany makaron z warzywami i chrupiącą skórką

Składniki

350g makaronu rurki
1 cukinia
2 pomidory
200 g twarożku śmietankowego
300 ml śmietany
300 ml mleka
3 jajka
2 łyżki natki pietruszki
2 ząbki czosnku
sól,pieprz do smaku
70-80 g startego żółtego sera

Sposób przyrządzenia

 Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
 Odcedzić,przelać zimną wodą i dokładnie odsączyć.Makaron podzielić
 na 2 części Cukinię umyć,pokroić w plastry.Pomidory umyć,osuszyć i
 pokroić w plastry.
 Piekarnik rozgrzać do temp.190stopni. Naczynie żaroodporne cienko
 wysmarować tłuszczem. Na dno formy wyłożyć pierwszą cześć
 makaronu,plastry cukinii i plastry pomidorów. 
 
  Dokładnie połączyć jajka,twarożek śmietankowy, mleko
 ,śmietanę,natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.Czosnek
 zmiażdżyć,dodać do masy. Sosem polać składniki zapiekanki,posypać
  serem.
 
 
 Makaron piec około 45 minut w temp.180 stopni.