Wigilijna zupa grzybowa z łazankami  - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Wigilijna zupa grzybowa z łazankami     
 
    
        Wigilijna zupa grzybowa z łazankami 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        40 g grzybów suszonych
    1 marchew
    1 mała pietruszka
    cebula
    ½ szklanki kwaśnej śmietany
 1 łyżka mąki
    2 łyżki masła
    liść laurowy
    1 kostka bulionu grzybowego 
                        
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 Suszone grzyby łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i moczymy
przez całą noc. Następnie gotujemy około 20 minut na małym ogniu.
Marchew, pietruszkę obieramy, płuczemy ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Cebulę siekamy, szklimy na maśle i wraz z warzywami dodajemy do
gotujących się grzybów. Wrzucamy kostkę bulionową i liść laurowy.
Gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania mąkę rozprowadzamy
ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę.
    
    Podawać z łazankami lub innym makaronem.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.