Makaron w sosie szpinakowym. - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Makaron w sosie szpinakowym.
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Makaron rurki (może być tez inny)
1 opakowanie szpinaku mrożonego
25 dag sera żółtego 
2 ząbki czosnku (duże)
2 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek śmietany 18%
sól, pieprz                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
2. Na oliwie z oliwek smażymy drobno posiekany czosnek.
3. Następnie dodajemy wcześniej rozmrożony szpinak, dusimy ok. 10-15min.
4. Dodajemy ser (starty na tarce o grubych oczkach) i śmietanę, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
5. Do przygotowanego sosu dodajemy makaron i mieszamy.
SMACZNEGO :)
 
Wstawiam zdjęcie dania, narysowane przez naszego smyka.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.