ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny
2 żółtka
opakowanie cukru waniliowego
10 dkg drobno posiekanych albo zmielonych orzechów włoskich
MASA:
puszka skondensowanego słodzonego mleka
pół kostki masła
do ozdoby masa czekoladowa lub bakalie wg uznania
CIASTO:
Mąkę przesiej, wymieszaj z cukrem waniliowym.
Dołóż pokrojona w kostkę margarynę, oraz orzechy, żółtka i posiekaj nożem, aż powstaną drobne grudki. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na ok pół godziny.
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i połóż na blasze wysmarowanej tłuszczem.Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C
MASA:
zamkniętą puszkę mleka włóż do garnka z woda i gotuj przez 2 godzinyna wolnym ogniu.
po ostygnięciu masy kajmakowej miksujemy ją z połową miękkiego masła.
Masą smarujemy zimne ciasto. pod masę można dać powidło śliwkowe. Ozdabiamy