PASCHA Z BAKALIAMI

Składniki

PASCHA Z BAKALIAMI
Składniki:

1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
1 litr mleka pasteryzowanego świeżego
500 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
2 cukry waniliowe
5 jajek
bakalie (orzechy, wiórki kokosowe, płatki migdałów, rodzynki, owoce kandyzowane, skórka pomarańczowa, to co lubimy)

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę lub jogurt naturalny rozbić z cukrem waniliowym i jajkami. Wlać do gorącego mleka i mieszając zagotować aż się rozdzieli serwetka. Odcedzić na czystej ściereczce i ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę. Do utartego masła dodać po trochu masę serową, a następnie ulubione bakalie.Wyłożyć do natłuszczonej formy i schłodzić w lodowce. Smacznego!