Babeczki wielkanocne z fantazją

Składniki

BABECZKI:
2 szkl. mąki
1/4 szkl. kakao
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2/3 szkl. cukru
2/3 szkl. jogurtu naturalnego
2 jajka
125g masła lub margaryny
pół tabliczki czekolady mlecznej
pół tabliczki czekolady białej
wypestkowane wiśnie (świeże, mrożone lub z kompotu)

KREM:
150g masła
1 budyń waniliowy (mały)
5 łyżek cukru

Sposób przyrządzenia

Masło roztopić i pozostawić do wystygnięcia. Czekoladę posiekać na kawałeczki. Wymieszać mąkę, cukier, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Dodać roztrzepane jajka, roztopiony tłuszcz oraz jogurt. Wymieszać, by wszystkie składniki się połączyły i dodać wiśnie oraz czekoladę. Raz jeszcze wymieszać. Ciasto nakładać do foremek do ok. 1/3 ich wysokości. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Z jednej porcji otrzymujemy ok. 18 babeczek.
Krem: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu dodając cukier. Masło utrzeć mikserem "na puch" i dodawać letni budyń małymi porcjami. Babeczki fantazyjnie ozdabiać kremem.