•	400 g masła
•	400 g mąki
•	400 g cukru pudru
•	400 g masy makowej
•	3 jajka
•	cukier waniliowy 
•	2 łyżeczki proszku do pieczenia
•	bakalie: po 3 łyżki skórki pomarańczowej, rodzynek i orzechów włoskich
POLEWA:
•	¼ kostki masła
•	3 łyżki cukru
•	2 łyżki kakao
•	2 łyżki mleka
DO DEKORACJI: bakalie (orzeszki, morele suszone), lukier, ryż preparowany
Masło ucieramy z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Następnie mak, bakalie i ubitą na sztywno pianę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180oC.
Składniki polewy przełożyć do garnka. Gotować 3 minuty na małym ogniu. Ciasto oblewamy polewą i dekorujemy bakaliami.