•	25 dag serka mascarpne
•	2 żółtka
•	4 łyżki cukru
•	1 łyżka cukru waniliowego
•	2 łyżki likieru amaretto (ewentualnie kilka kropel aromatu migdałowego)
•	15 dag podłużnych biszkoptów
•	2 filiżanki mocnego naparu z kawy
•	2 łyżki ciemnego kakao
•	1 płaska łyżka żelatyny
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i amaretto. Połącz z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody i dodaj do serka, dokładnie wymieszaj.
Dno prostokątnego naczynia wyłóż biszkoptami maczanymi w kawie. Przykryj połową masy serowej, potem znów biszkoptami nasączonymi kawą i resztą masy serowej.
Wierzch deseru wyrównaj. Za pomocą sitka oprósz ciemnym kakao. Deser wstaw na kilka godzin do lodówki.