Jajka w skorupkach z migdałami.
Składniki
•	4 jajka ugotowane na twardo
•	Surowe jajko
•	5 dag płatków migdałowych
•	Łyżka kremówki 30%
•	Gałka muszkatołowa
•	Sól, pieprz
•	Masło do smażenia
•	Posiekany pomidor
•	Łyżka posiekanej bazylii
•	Łyżeczka oliwy
Sposób przyrządzenia
- Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.
 
- Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
 
- Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.
 
- Pomidor wymieszaj z bazylią, oliwa i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.