Papryczki nadziewane kaszą gryczaną z cukinią.

Składniki

1 woreczek kaszy gryczanej,
małą cukinię,
1 cebula,
4 czerwone papryki
oliwa,
sól,pieprz i papryka sypka.

Sposób przyrządzenia

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie.Cukinię zetrzeć na grubych oczkach podsmażyć ją razem z posiekaną cebulką na oliwie.

Wysypać ugotowaną kaszę dodać do niej podsmażoną cukinię i przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryka.


Paprykę odciąć od góry oczyścić z nasion włażyć farsz z kaszy do środka i nakryć odciętą góra.Położyć na blaszkę posmarować oliwą i piec w piekarniku aż papryka zmięknie(ok 40 min w temp 170*C).


Papryczki można podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym dla tych którzy lubią mięsne potrawy można przyrządzić farsz z dodatkiem miesa mielonego (uprzednio podsmażonego).A dla tych co nie lubią kaszy można ją zastąpić ryżem :).

ŻYCZĘ SMACZNEGO!!