4 -5 szklanek mąki tortowej Castello 
    1/2 kostki drożdży (100 g ) rozpuszczonej w 1/2 szklanki ciepłej wody
    1 szklanka ciepłego mleka
    1 cukier waniliowy + 2 łyżki cukru
    4 łyżki oleju
    2 jajka 
                                    MASA CZEKOLADOWA:
    1/2  kostki margaryny
    6 łyżek cukru
    2 duże łyżki ciemnego kakao
Margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem,następnie dodajemy kakao,ucieramy aż składniki się połączą.
 Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozkładamy na wysypanej mąką stolnicy,podsypując rozwałkowujemy na około 1 cm grubości a długości odpowiadającej naszej blaszce (ja piekłam w keksowej).Rozsmarowujemy krem czekoladowy,omijając brzegi ciasta i zwijamy rulon.Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową,smarujemy wierzch cista oliwą ( uzyskamy wtedy ładną skórkę a ciasto mniej popęka).Zostawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 * C,przez 30-35 minut.Gdyby ciasto zaczęło się przypiekać zmniejszamy temperaturę.
 Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Czekoladę łamiemy na kawałki,dodajemy mleko,podgrzewamy w mikrofalówce.Mieszamy aż powstanie gładka masa.Smarujemy czekoladą górę rolady drożdżowej.Smacznego.