Tort wg Paulqi

Składniki

Biszkopty:
20 jaj
20 łyżek cukru
20 łyżek mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Barwniki spożywcze wg swoich upodobań

Masa:
4 jajka
1 szkl cukru
2 margaryny
maliny

owoce do przystrojenia wg uznania

Sposób przyrządzenia

Pieczemy 5 biszkoptów w różnych kolorach wg przepisu:

Białka z 4 jaj ubijamy do uzyskania piany dodajemy 4 łyżki cukru i ubijamy do czasu aż piana będzie sztywna. Dodajemy 4 żółtka, 4 łyżki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę barwnika (lub nie dajemy jeśli chcemy mieć biały biszkopt).

 

Masa do tortu

4 całe jajka ubijamy na parze z 1 szklanką cukru dotąd aż zmienią kolor na biały i troszkę 'urosną'. W drugim pojemniku ucieramy dwie margaryny (kasię lub palmę z murzynkiem) potem dodajemy tą masę jajeczną + (barwnik spożywczy lub owoce czy rozpuszczoną czekoladę) do tego tortu dodałam maliny.

Biszkopty przekładamy masą i dekorujemy wg uznania

SMACZNEGO!