CIASTO:
- 0,5 kg mąki pszennej
- pół szklanki cukru
- 4/5 kostki margaryny
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka sody
KREM:
- 0,5 l mleka
- 3/4 kostki margaryny
- pół szklanki cukru
- trochę cukru wanilinowego dla aromatu (wg uznania)
- 1,5 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
ORZECHy:
- 25 dag orzechów włoskich
- 10 dag masła
- pół szklanki cukru
- 2 łyzki miodu
1. Aby pyszne ciasto przygotować: 
weź miskę dużą, wrzuć wszystkie składniki 
i nie zapomnij ich dobrze ze sobą rozmasować.
2.Następnie podziel ciasto na części dwie, 
jedną rozłóż na blaszce – niech 20 minut piecze się! 
3.Teraz na orzeszki najwyższa pora – 
zmieszaj wszystkie składniki i smaż aż ładnie się połączą, 
wierzch ciasta przepięknie wykończą!
Ułóż je na drugiej części surowego ciasta 
i zapiekaj w piekarniku gorącym minut dwadzieścia – 
zrobisz wrażenie nawet na teściach :)
4.Aby pyszny krem budyniowy otrzymać
odlej troszkę mleka do szklanki – potem może się przydać. 
Do garnka wlej resztę mleka, 
dorzuć też cukier i margaryny odłamki, niech się rozpuszcza, 
a Ty wróć do szklanki. 
Wsyp do niej mąki i wymieszaj ładnie –
jak w garnku zacznie bulgotać zaklep budyń – 
niech Ci się żadna grudka nie wkradnie!
5.Gorący budyń od razu wylewaj na ciasto, 
a na to z orzechami warstwa 
– poczekaj aż wystygnie – 
i udanego obżarstwa!!! :)