KAKAOWY BISZKOPT:
•	6 jajek
•	1 szklanka cukru
•	1 szklanka mąki pszennej
•	1 łyżeczka proszku do pieczenia
•	szczypta soli
•	2,5 łyżki kakao 
MASA MLECZNA:
•	1/2 szklanki mleka
•	1/3 szklanki cukru 
•	200g masła
•	50g margaryny
•	1 op. cukru waniliowego (16 g)
•	2 szklanki mleka w proszku
POLEWA:
•	100g czekolady gorzkiej
•	4 łyżki mleka 
•	4 łyżki cukru pudru
•	3 łyżki mleka w proszku
Kakaowy biszkopt:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość delikatnie wymieszać (można przez chwilę miksować na najniższych obrotach). Ciasto przelać do przygotowanej foremki.
Piec w 175oC około 25 - 30 minut (max 30 minut). Biszkopt wyjąć z formy, lekko wyrzucając, aby nie opadł, odwrócić. Ostudzić i podzielić na 2 części.
Masa mleczna:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. W tym czasie miękką margarynę i masło utrzeć na puszystą masę, wlać ostudzone mleko z cukrem, wymieszać, dodać mleko w proszku. Masę dokładnie wymieszać.
Polewa:
Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko, cukier puder, rozpuścić na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając). Do rozpuszczonej polewy dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Dosłodzić mlekiem w proszku i cukrem pudrem wg gustu.  
 Ciasto schłodzić w lodówce. Podawać najlepiej następnego.