Smerfny świat

Składniki

• paczka Haribo Chamallows Smerfy
• opakowanie dowolnych babeczek (jeżeli babeczki będą czekoladowe
potrzebne będzie także kakao)
• 2 jajka
• 100 ml oleju
• 100 ml wody

Krem maślany na boki muffinek:
• 100 g masła w temperaturze pokojowej
• 3 łyżki cukru pudru

Daszek:
•300g pianek Haribo Chamallows
•2-3 łyżki masła
•170 g preparowanego ryżu

Krem na dach:
•300 ml śmietany 30%
•opakowanie śmietany fix
•2-3 łyżki cukru pudru
• 2-3 łyżeczki soku z rozgniecionych malin lub wiśni by nadać koloru masie

Sposób przyrządzenia

Podstawą przepisu są babeczki do wykonania jak z przepisu Cupcakes z żelkami Haribo.

Gdy już nasze babeczki się upieką, pozostawiamy je do wystudzenia. W tym czasie ubić masło z cukrem pudrem aż do uzyskania puszystej masy. Kiedy babeczki są już wystudzone posmarować ich boki, zostawiając otwór na drzwi. Wyrównać i włożyć do lodówki na kilkanaście minut by krem stężał.

W garnku rozpuścić masło. Następnie dodać pianki, mieszać aż do rozpuszczenia i uważać by nie przywarły do spodu. Kiedy pianki się roztopią dodać ryż, zestawić z kuchenki i mieszać przez około 2 minuty. Zostawić masę do ostygnięcia na ok. 4-5 minut.  Z masy formować daszek w kształcie czapki grzyba. Zostawić do ostygnięcia na ok. 30 minut.

Ubić śmietanę, a w połowie jej ubijania dodać cukier oraz śmietanę fix. Kiedy śmietana jest ubita odłożyć 2 łyżki do oddzielnej miseczki. Do reszty dodać soku z malin i mieszać do uzyskania jednolitego koloru. Gdy daszek z ryżu ostygnie udekorować go czerwoną bitą śmietaną. Z białej śmietany robimy kropki na domku. Na koniec kładziemy daszek na muffinku i ustawiamy obok Haribo Chamallows Smerfy.