Szaszłyki z tuńczykiem

Składniki

Składniki na 4 osoby:
• 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
• 50 g startego parmezanu
• 2 jajka
• ok 200 g bułki tartej
• 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
• 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
• natka pietruszki
• oregano, sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Więcej inspirujących przepisów prosto znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na facebook.com/kuchnia.wloska