Do miski przelewamy jogurt, dodajemy cukier puder, mieszamy. Żelatynę moczymy w 50 ml mleka i rozpuszczamy ją w garnuszku lub w kuchence mikrofalowej. Podgrzany roztwór łączymy z pozostałym mlekiem i dodajemy do jogurtu.
Masę jogurtową wlewamy do naczyń deserowych (kieliszki, salaterki, pucharki). Chłodzimy w lodówce około 2 godziny, do całkowitego stężenia.
Malinki miksujemy z sokiem z limonki. Żelatynę moczymy w wodzie i rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, łączymy z malinami.
Żelkę wylewamy równą warstwą na galaretkę z jogurtu, chłodzimy w lodówce około 40 minut.
Deser można podekorować owocami, patyczkami czekoladowymi, albo i nie - bo sam w sobie jest mniamniuśny. :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.