Biszkopt z jabłkami i pierzynką śmietankową - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
          Biszkopt z jabłkami i pierzynką śmietankową    
 
    
         Biszkopt z jabłkami i pierzynką śmietankową
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                            BISZKOPT
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA JABŁKOWA
    1,5 l jabłek (lub 5 sztuk)
    4 łyżki cukru
    2 łyżeczki cynamonu
    1 opakowanie galaretki pomarańczowej w proszku
    MASA ŚMIETANKOWA
    500 ml śmietany 30%
    2 opakowania galaretki cytrynowej
    2 łyżki cukru puder
    1 opakowanie śmietany Śnieżka
    DODATKOWO
    kilka kostek czekolady                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Łyżką wmieszać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną i piec w 180 st. przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąc i ostudzić. 
 MASA JABŁKOWA: jabłka przełożyć do garnka, dodać cynamon, cukier i galaretkę w proszku. Całość chwilę podsmażyć. Przełożyć na biszkopta. 
 MASA ŚMIETANKOWA: przygotować galaretkę cytrynową w pół litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę 30% ubić, dodać śnieżkę i cukier puder. Pod koniec dodać galaretkę cytrynową. Przełożyć na masę jabłkową. Przyozdobić startą czekoladą.
                
              
    
    
            
                                                  
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.