Pyszne, piaskowe, czekoladowo - kasztanowe babeczki z małymi gruszkami: - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pyszne, piaskowe, czekoladowo - kasztanowe babeczki z małymi gruszkami:
Pyszne, piaskowe, czekoladowo - kasztanowe babeczki z małymi gruszkami:
- 4 jajka
- szczypta soli
- 2/3 szklanki cukru
- 200 g roztopionego masła
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (najlepiej domowego)
- 1/2 szklanka mąki pszennej tortowej
- 1/2 szklanki mąki kasztanowej
- 100 g dobrego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przyrządzenia:
Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia i dodać do nich kakao. Do jaj dodać sól i cukier i ubijać aż masa będzie puszysta i kremowa. Do ubitych jaj dolewać stopniowo, ciągle ubijając, przestudzone, roztopione masło. Dodać ekstrakt waniliowy i ubijając na niskich obrotach dosypywać stopniowo suche składniki. Masę wylać do foremek na muffinki lub babeczki (do połowy wysokości foremek) i do każdej babeczki włożyć jedną obraną, małą gruszkę z ogonkiem. Babeczki piec około 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.