Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą    
 
    
        Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 1,5 kg żeberek wieprzowych ZM Pekpol
- 200 ml ketchupu
- 40 ml miodu
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki musztardy
- 20 g mielonego imbiru
- 10 g ziaren kolendry
- sól, pieprz
- 2 kolby kukurydzy
- łyżeczka masła
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.
Smacznego!
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.