•	8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
•	400 gram kurek,
•	2 pietruszki,
•	2 marchewki,
•	seler,
•	por,
•	ząbek czosnku,
•	średniej wielkości cebula,
•	0,5l bulionu drobiowego,
•	sól, pieprz,
•	masło,
•	ulubione zioła,
•	natka pietruszki
Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20/25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.