Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym

Składniki

 opakowanie tartaletek (np. Dan Cake)
 dynia 500g
 cebula 1 średnia
 pomidory suszone z zalewy 3 sztuki
 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
 ½ łyżeczki suszonego imbiru
 ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
 ½ łyżeczki płatków chilli
 sól do smaku
 jajko przepiórcze ugotowane na twardo
 150 ml wody

Sposób przyrządzenia

Dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5-6 minut. Całość zmiksować. Pastę ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami. Smacznego!