Biszkopt;
4 jajka
1 szkl cukru
0,5 szkl mąki pszennej
0,5 szkl maki ziemniaczanej
2 łyżki wody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 l śmietany 36%
3/4 szkl cukru pudru
4 śmietan-fixy
Do ozdoby:
350 g cukru pudru
50 g glukozy ( w płynie lub w proszku)
2 łyżeczki żelatyny
35 ml wody
olejek migdałowy
Truskawki mrożone,
1 szkl wody
0,5 szkl cukru
1 cytryna,
kwasek cytrynowy
Kostka margaryny
1 szkl cukru pudru
barwniki
Żółtka ubijamy na puszystą masę.Dodajemy cukier i mieszamy az sie
 rozpuści.Nastepnie dosypujemy mąki rozmieszane z proszkiem do pieczenia i
 dodajemy wodęDo gotowej masy dodajemy ubite na sztywno białko i
 delikatnie mieszamy wszystko łżka i wylewamy na natłuszczona
 blachę.Pieczemy ok 30-45 min w zależności od piekarnika w temp.180 C
Ostudzone ciasto przekrajamy na 3 placki.
 W garnku gotujemy 1 szkl wody z pół szkl cukru.Gdy syrop sie zagotuje
 wkrajamy połowę cytryny i odstawiamy pod przykryciem do
 wystudzenia.Nastepnie dodajemy odrobinę kwasku cytrynowaego by lekko
 zakwasicć poncz.
 Lekko schłodzona smietane krótko ubijamy mikserem po czym dodajemy do
 niej cukier puder wymieszany  z śmietan-fixem.Ubijamy  na puszysty krem.
 Placek biszkoptu nasaczamu ponczem, smarujemy porcja śmietany i kładziemy
 pokrojone mrożone truskawki, potem znowu odrobina smietany i następny
 placek.Czynność powtarzamy.
 Ostatni placek tylko nasaczamy bez śmietany.
 Margarynę ucieramy z cukrem na gładka masę.I cieniutką warstwa smarujemy
 boki i wierzch tortu.
 Przygotowujemy masę cukrową:
 Zelatynę zalac zimną wodą i odstawic do napęcznienia.
 Postawić naczynie z żelatyną na malutkim gazie lub nad parą wodną ,
 energicznie mieszać najlepiej samą koncówką od miksera i dodać
 glukozę ( ja dodaje w proszku) , nadal mieszać. . 
 NIE GOTOWAC!!!!
 Jak się zagotuje, wywalić do kosza i zacząć jeszcze raz .
 Kiedy syrop ostygnie ( ale nie całkowicie), dolać olejek np. migdałowy
 następnie stopniowo dosypywać przesiany cukier puder ciągle mieszając
 ręką. 
 Wyrabiać aż masa będzie miała konsystencje plasteliny. 
 Blat lekko posypać mąką ziemniaczaną i wałkować mase podsypując tą
 mąką tak aby masa nie przyklejała się do blatu.Gdy placek bedzie
 odpowiednio duzy obkładamy nim tort.Z tej samej masy wykonujemy
 różyczki, liscie i kubusia puchatka po uprzednim dodaniu do podzielonej
 na cześci masy barwniki spozywcze.
 Nastepnie całe ciasto wstawiamy do lodówki.