Zupa minestrone z chorizo - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Zupa minestrone z chorizo
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
15 plasterków kiełbasy chorizo
0.5 l bulionu (drobiowy lub warzywny)
przecier pomidorowy Łowicz
puszka pomidorów Łowicz
łodyga selera naciowego
marchewka
pół czerwonej cebuli
pół czerwonej papryki
3 łyżki drobnego makaronu(muszelki, świderki)
ząbek czosnku
szczypta cynamonu
łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki
sól
tabasco/piri-piri
oliwa z oliwek do smażenia
Do dekoracji:
natka pietruszki
kwaśna śmietana
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie smażymy pokrojone w kostkę warzywa, przeciśnięty ząbek czosnku i chorizo. Po ok. 10 minutach smażenia dodajemy pomidory z puszki,przecier i bulion. Po 15 minutach gotowania wsypujemy makaron i przyprawy. Doprawiamy do smaku solą i kilkoma kroplami ostrego sosu; gotujemy jeszcze 10 minut.
Zupę podajemy z kleksem kwaśnej śmietany i pokrojoną natką pietruszki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.