•	1 opakowanie spodów tortowych
•	ok. 1 kg truskawek
•	500 ml zimnej śmietany 36%
•	2 op. serka mascarpone
•	4 łyżki cukru pudru
•	1 opakowanie galaretki (np. cytrynowej) 
Nasączenie biszkoptu:
•	1 szkl. truskawek
•	1,5 szkl. wody
•	3 łyżki cukru
Nasączenie biszkoptu: z podany składników ugotować kompot. Truskawki oczyścić, zalać wodą, połączyć z cukrem. Delikatnie mieszać do momentu zagotowania. Kompot wystudzić i odcedzić.
Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder.  Masę połączyć z serkiem mascarpone i dokładnie wymieszać. Truskawki oczyścić 
 i przekroić na połówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blat biszkoptu nasączyć kompotem truskawkowym. Wyłożyć masę mascarpone 
 i pokrojone owoce. Powtórzyć czynność na kilku warstwach. Tort posmarować cienką warstwą kremu, udekorować truskawkami i zalać półpłynną galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.