•	6 kromek chleba bawarskiego firmy Dan Cake  
•	1 litr bulionu warzywnego                                                                                
•	2 korzenie pietruszki
•	½ średniego selera 
•	2 cebule
•	2 ziemniaki
•	4 ząbki czosnku
•	1 marchewka 
•	1 por (biała część)
•	1,5 łyżki masła
•	sól, pieprz 
•	½ łyżeczki imbiru
•	sos balsamiczny (do dekoracji)
•	pietruszka (do dekoracji)
Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, seler, kalafior, ziemniaki oraz marchewkę. Warzywa lekko podsmażamy, następnie zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Całość gotujemy na średnim ogniu ok. 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Warzywa ugotowane w bulionie miksujemy blenderem. Pozostałe dwa ząbki czosnku drobno kroimy. Kromki chleba smarujemy masłem, na każdą kładziemy odrobinę czosnku, wykładamy na blachę i lekko podpiekamy. Gotową zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksem sosu balsamicznego i pietruszką. Podajemy z chrupiącym, podpieczonym chlebem.
Smacznego!