Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem    
 
    
        Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - świeży karp, ok. 1,2 kg                                             
- 500 g świeżych pieczarek                                  
- 1 cebula                                                          
- 1 średni pęczek natki pietruszki                                         
- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach              
- 3 ząbki czosnku                                                             
- 2 łyżki oleju 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać  i nafaszerować  karpia, następnie natłuścić  rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!
 
   
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.