Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem    
 
    
        Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto:
• 250 g mąki pszennej
• 150 ml ciepłej wody
• 7 g suszonych drożdży
• pół łyżeczki soli
• pół łyżeczki cukru
• łyżeczka suszonej bazylii
• 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta
Do posmarowania:
• 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Dodatki:
• 100 g tartej mozzarelli
• 50 g tartego parmezanu
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• łyżka posiekanej bazylii
• łyżeczka posiekanego estragonu
• łyżeczka listków tymianku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut. Upieczone udekoruj ketchupem.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.