•	Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie 
•	czosnek 4 ząbki
•	oliwa z oliwek 100ml
•	krojone pomidory z puszki 400g
•	passata pomidorowa 720g
•	kiełbasa chorizo 200g
•	zielona papryka 1 sztuka
•	czerwona papryka 1 sztuka
•	koncentrat bulionu drobiowego Krakus ok. 1/3 butelki
•	cukier 1 szczypta
•	sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w wodzie z dodatkiem koncentratu bulionu drobiowego.
Do garnka włóż krojone pomidory, wlej passatę, dodaj oliwę z oliwek, sól i cukier. Gotuj przez ok. 30 min. na niedużym ogniu, aż zgęstnieje. Na patelnię wlej oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek i podsmaż, aż się zrumieni. Następnie dodaj cebulę i pokrojone w paski papryki. Gdy zmiękną dodaj pokrojone na małe kawałki chorizo.
Wyłóż ugotowany makaron na talerz i polej sosem z chorizo i warzywami.