•	ketchup Kotlin Czosnek i Bazylia
•	ziemniaki - około 1kg*
•	olej rzepakowy - 4 łyżki
•	słodka papryka - 1 łyżka
•	tymianek - 1 łyżka
•	rozmaryn - 1 łyżka
•	sól - 2 łyżeczki
•	papryka wędzona - 1 łyżeczka
Ziemniaki obierz, pokrój w około 4-5 mm plastry i z każdego wytnij kształt duszka foremką do wykrawania.
Ziemniaczane duszki przełóż do miski, wlej olej, wsyp sól, obydwie papryki i dokładnie wymieszaj.
Dużą blaszkę - najlepiej tą z wyposażenia piekarnika - wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej duszki.
Część duszków posyp tymiankiem, inne rozmarynem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piecz 35-40 minut, aż ziemniaki się lekko zarumienią.
Podawaj z ketchupem Kotlin Czosnek i Bazylia jako dip.
*ziemniaki muszą być ciut większe niż wielkość foremki do wykrawania