•	1/2 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych Lubella Mlekołaki Choco Kulki
•	1 długa bagietka lub chleb, może być z dnia poprzedniego
•	1 jajko
•	pół szklanki mleka
Domowy kisiel:
•	 1/2 szklanki owoców, np. mrożone jagody
•	 1/2 szklanki wody
•	2 łyżki miodu
•	1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Bagietkę kroimy w plastry, nie grubsze niż 1 cm. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju – wlewamy tylko tyle, aby zakryć dno. Kromki moczymy w mleku, następnie w jajku i rozkruszonych płatkach śniadaniowych Lubella Mlekołaki Choco Kulki. Smażymy je na rozgrzanej patelni.
Kisiel – jagody i wodę umieszczamy w garnku, gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy miód według uznania. Pod koniec gotowania rozpuszczamy w 1/5 szklanki zimnej wody mąkę ziemniaczaną, wlewamy do gotującego się kisielu.