Ciasto:
•	350 g mąki pszennej
•	jajko
•	1/3 szklanki ciepłej wody
•	2 łyżki oleju
Farsz:
•	200 g kaszy gryczanej
•	mała czerwona cebula
•	łyżka oleju
•	pęczek natki pietruszki
•	pół łyżeczki wędzonej papryki mielonej
•	sól
•	pieprz
Sos grzybowy:
•	Koncentrat Grzybowej Krakus
•	mała cebula
•	łyżka oleju
•	2 liście laurowe
•	2 ziarna ziela angielskiego
•	duża łyżka śmietany 18%
Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Kaszę gotujemy 12 minut po czym odsączamy, przekładamy do miski i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Cebulę pokrojoną w kosteczkę szklimy na oleju, doprawiając solą, pieprzem i wędzoną papryką. Dodajemy ją do kaszy, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Ciasto cienko rozwałkowujemy 
 i wycinamy krążki. Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi. Wrzucamy je partiami do gotującej się osolonej wody. Gdy wypłyną na wierzch, gotujemy kilka minut do miękkości ciasta. W tym czasie na oleju szklimy cebulę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy Koncentrat Grzybowej Krakus i dusimy 5 minut. Dodajemy śmietanę i na najmniejszym ogniu jeszcze chwilę dusimy. Pierogi podajemy z sosem grzybowym.