Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem

Składniki

Ciasto:

• 230 g mąki pszennej
• 100 g masła
• łyżka śmietany
• 3 łyżki zimnej wody
• 0/5 łyżeczki soli

Nadzienie:

• 2 łyżki Ketchupu Kotlin Łagodny
• 250 g tłustego twarogu
• spora szczypta soli
• spora szczypta pieprzu
• łyżka śmietany
• pół czerwonej papryki

Dodatkowo:

• Ketchup Kotlin Łagodny na nos Rudolfa
• 10 łyżeczek kremowego serka naturalnego
• ziarna pieprzu na oczy Rudolfa
• precelki na rogi Rudolfa
• odrobina masła i bułki tartej do foremek

Sposób przyrządzenia

Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy wodę, śmietanę, jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.

Wykładamy ciastem i schładzamy przez 15 minut. Twarożek mieszamy ze śmietaną, Ketchupem Kotlin Łagodny, pokrojoną w kostkę papryką oraz jajkiem i przyprawami. Nakładamy do foremek wyłożonych ciastem i pieczemy około 20-25 minut, aż ciasto będzie przyrumienione. Odstawiamy na kratkę do ostudzenia. Każdą tartaletkę smarujemy kremowym twarożkiem i ozdabiamy, z precelków tworząc rogi Rudolfa, z ketchupu Kotlin Łagodny nos, a z pieprzu oczy.