•	500 g filetów rybnych
•	4 łyżki oleju kokosowego
•	1 cebula
•	1 papryczka chili (czerwona lub zielona)
•	1 łyżeczka kurkumy
•	1 łyżeczka świeżego tartego imbiru
•	½ łyżeczki mielonego kuminu
•	¼ łyżeczki mielonego cynamonu
•	1 liść laurowy
•	3 ząbki czosnku
•	2 łyżki soku z cytryny
•	1 średni pomidor
•	1 puszka mleka kokosowego
•	100 g Serka topionego kremowego MSM Mońki
•	sól i pieprz do smaku
Filety rybne pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać papryczkę chili bez pestek, pokrojoną w kostkę oraz kurkumę, imbir, kumin, cynamon, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilę podsmażyć. Następnie dodać sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory, mleko kokosowe i serek topiony. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać wcześniej przygotowaną rybę. Całość poddusić na wolnym ogniu około 10 minut.
Smacznego!